Kāpēc medus burkā virs medus veidojas baltas putas un ko tas nozīmē?

Vai jums ir gadījies pamanīt, ka medus traukā reizēm parādās baltas putas, un šajā brīdī jūs, iespējams, uzskatījāt, ka esat iegādājies produktu sliktas kvalitātes vai sabojātu?

 

Vai varbūt jūs aizdomājāties, ka medus varētu būt atšķaidīts vai tas nav pilnībā nogatavojies? Vai varbūt jums radās šaubas par meda kvalitāti vai notikusi kāda cita izmaiņa saistībā ar medu?

 

Tieši pretēji! Baltās putas faktiski norāda, ka jums ir izdevies iegādāties 100% dabīgu un augstas kvalitātes medu. Patiesībā, šīs putas ir medus glikoze, kas veidojas tikai tad, ja medus ir labas kvalitātes un nav atšķaidīts. Tātad jūsu novērojums liecina par medus dabiskumu un nešķaidītību.

Putas, kas veidojas medus traukā, patiešām radās dabiski un bez jebkādas cilvēka iejaukšanās, un tām nav nepieciešams pievienot kaut ko papildus. Glikozes putas veidojas spontāni un satur daudz ziedputekšņu, kas ir ļoti labvēlīgi cilvēka organismam. Tādējādi šīs putas ir simptoms, kas liecina par augstas kvalitātes un dabīgu medu.

Garša šajā gadījumā ir līdzīga konfektēm, bet, atšķirībā no tām, medus glikoze ir ārkārtīgi labvēlīga mūsu ķermenim. Putas, kas rodas pēc kāda laika uz jūsu medus, ir patīkamākas nekā konfektes. Tādēļ, ja pēc noteikta laika jūsu medus iegūst baltas putas, nav iemesla uztraukties, jo tas norāda uz medus dabiskumu un to, ka tas nav pakļauts termiskai apstrādei pirms iepakojuma.

Arī interesanti: Iemet tikai divas aspirīna tabletes izlietnē un aizsērējums jau pēc mirkļa būs pazudis

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment